NAV Publicatieprijs 2021/2022

De Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) reikt jaarlijks aan één van haar leden een prijs uit voor de beste publicatie op voedingsgebied. Het gaat om de beste publicatie uit het afgelopen jaar (gebaseerd op E-publicatie).

Wij nodigen NAV-leden uit hun beste publicatie als eerste, tweede of laatste auteur (Epub of in print gepubliceerd in 2021) in te dienen bij de NAV. De publicatie moet gepubliceerd zijn in een erkend internationaal wetenschappelijk tijdschrift (peer-reviewed). De volledige publicatie moet aangeleverd worden in pdf met daarbij een korte motivatie (maximaal ½ A4) waarbij aangegeven wordt waarom deze publicatie in aanmerking komt voor de prijs. De deelnemer (NAV lid) mag ook voorgedragen worden door iemand anders.

De uitreiking zal plaatsvinden in november tijdens het Najaarsforum (november 2022). De drie beste publicaties zullen gevraagd worden bij het Najaarsforum een korte inspirerende elevatorspeech van 3 minuten te houden. NIEUW dit jaar is dat de elevatorspeech meetelt in het eindoordeel dmv het stemmen van het publiek. Na deze speeches wordt de winnaar bekend gemaakt. Prijs bestaat uit een oorkonde en geldprijs (150 euro) voor de winnaar en een geldprijs voor de 2e (100 euro) en 3e prijs (50 euro). De winnaars worden vermeld in de NAV nieuwsbrief, in Voeding NU en op de NAV website.

De publicatie moet onderzoek bevatten met betrekking tot voeding in relatie tot gezondheid en zal worden beoordeeld op de criteria: Voedingskundig gehalte, kwaliteit, wetenschappelijke impact en maatschappelijke impact. De jury bestaat uit 6 NAV leden. Zij zullen de inzendingen beoordelen. Uit alle inzendingen zal door elk jurylid onafhankelijk een ranking worden gemaakt.

Inzendingen van een abstract, pdf van het artikel en motivatie dienen uiterlijk datum 16 september 2022 bij het secretariaat van de NAV binnen te zijn via email: info@voedingsacademie.nl. Vermeld hierbij je naam, functie, adres, e-mailadres, telefoonnummer en de volledige publicatie referentie met pdf.

Download: