Liesbeth Smit MSc

Naam: Liesbeth Smit

Werkgever: The Online Scientist

Functie: Founder & Creative director

Website: http://www.liesbethsmit.com

E-mailadres: info@liesbethsmit.com

LinkedIn: Mijn LinkedIn profiel

Expertise:

Communicatie, Epidemiologie - interventie, Epidemiologie - observationeel, Fysiologie, Hart- en vaatziekten, Suiker, Vetten, Voedingsstoffen, Voedseleducatie

Meer informatie:

Wetenschap aantrekkelijk maken, dat is wat ik doe. Met boeken, websites, e-learning, presentaties of als spreker.

Voedingswetenschapper

Mijn academische carrière als voedingswetenschapper (WUR, Harvard School of Public Health, en de Vrije Universiteit Amsterdam) gebruik ik om voedingswetenschap beter te communiceren. Met onder andere mijn boek Eet als een Expert, mijn blogs voor I’m a Foodie, door te presenteren op evenementen en in de media te verschijnen geef ik een kritisch wetenschappelijk onderbouwd tegengeluid over voeding en gezondheid.

The Online Scientist – Making Science Sexy

Met mijn bedrijf The Online Scientist, opgericht in 2012 helpen we onderzoekers om hun onderzoek beter te presenteren. Of het nu is voor het visualiseren van onderzoeksresultaten, een website voor een Horizon2020 studie, of het geven van onderwijs, we creëren meer impact met wetenschappelijk onderzoek. We ontwikkelen websites, e-learning cursussen, infographics, datavisualisaties en (PowerPoint) presentaties en geven workshops hierover.

Complex onderzoek toegankelijk maken, dat is mijn doel. Geen saaie PubMed artikelen meer die je door moet spitten, maar een heldere website waarop je meteen ziet waar het onderzoek over gaat en waarom het belangrijk is.

Wetenschapscommunicatie

Voedingswetenschap wordt niet altijd goed gecommuniceerd, daarom kun je me voor TV, radio, kranten of tijdschriften altijd interviewen over hoe het nu echt zit met de relatie tussen voeding en gezondheid.

Er wordt zoveel onzin gezegd over voeding, het is tijd dat wetenschappers evidence-based berichten verspreiden over wat nu echt gezond is.

Lees mijn boek Eet als een Expert, waarin voedingswetenschappers en diëtisten kritisch naar gezondheidstrends kijken en helder uitleggen hoe het nu wel zit met voeding en gezondheid. Al 45.000 exemplaren verkocht!

Belangenverklaring: Ik ben 100% onafhankelijk en zal nooit geld accepteren van commerciele voedingsmiddelenproducenten om een bepaalde boodschap te verkondigen. Mijn inkomsten komen uit mijn werk als wetenschapscommunicator, (web)designer, spreker, en een klein aandeel uit de verkoop van het boek Eet als een Expert. Ik ben lid van de NAV en Skepsis.

Terug naar zoekresultaten of Ga naar de ledenlijst