Young NAV meets ENLP: Nutritional Leadership Workshop – Debatteren

Op 27 september 2019 vond de Nutritional Leadership Workshop ‘Debatteren’ plaats. Deze workshop was door Jong NAV en de ENLP georganiseerd in samenwerking met Maud Theelen en vond plaats bij Schuttelaar & Partners in Den Haag. Onder leiding van debat professionals Gijs Weenink en Lara Minnaard maakten 24 jonge voedingsprofessionals kennis met de kunst van het overtuigen. De middag begon met theorie, waarna we in 2 groepen aan de slag gingen met oefenen. Tijdens deze oefendebatten werd al snel duidelijk dat debatteren niet makkelijk is. Belangrijk zijn vooral goed luisteren naar het argument van de ander, dit samenvatten, inhoudelijk aanvallen en conclusies trekken. Met daarbij ook nog rust, een glimlach en oogcontact. Het einde van de middag werd afgesloten met een Lagerhuisdebat, waarin we onze opgedane kennis konden laten zien. We eindigden met een terechte winnaar en een gezellige borrel. De middag was een groot succes en hopelijk zullen alle aanwezige voedingswetenschappers hun nieuwe debattechnieken in de praktijk inzetten, want oefening baart kunst.

 


 

Young NAV & de ENLP NL Local Circle nodigen jonge voedingsprofessionals uit voor de Nutritional Leadership Workshop ‘Debatteren’. De debatworkshop vindt plaats op 27 september 2019 in Den Haag.

Workshop: Debatteren voor jonge voedingsprofessionals

Onder leiding van Gijs Weenink, directeur van de DebatAcademie, maak je via theorie en oefeningen kennis met communicatietechnieken die overtuigen. Dit is hard nodig, want de afgelopen jaren is de geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige aan inflatie onderhevig. Veel mensen denken dat, wanneer ze wetenschappelijk bewijs of de redelijkheid aan hun zijde hebben, ze mensen van mening kunnen veranderen. Helaas ligt dit een stuk complexer en vraagt het veel training om je overtuigingskracht en je invloed op een publiek te vergroten.

De workshop dient als inspiratie voor de ontwikkeling van leidinggevende kwaliteiten van jonge voedingsprofessionals. Daarnaast is dit een ideale gelegenheid om in contact te komen met andere professionals werkzaam op het gebied van voeding.

Wanneer: Vrijdag 27 September 2019

  • 12u45 – 13u00: inloop
  • 13u00 – 17u00: debattraining
  • 17u00 – 18u00: borrel (op eigen kosten en initiatief)

Kosten: Deelname kost €50,- per persoon. Voor NAV leden of ENLP alumni wordt €12,50 vergoed, zij betalen dus €37,50.

Waar: Schuttelaar & Partners, Zeestraat 84, 2518 AD, Den Haag

Voor wie: Alle geïnteresseerde jonge professionals in voeding zijn welkom. De training kan georganiseerd worden vanaf 10 deelnemers. Er zijn maximaal 24 plaatsen beschikbaar. Vol=vol, dus als je mee wilt doen schrijf je dan snel in!

Hoe: Schrijf je voor 19 september in via info@voedingsacademie.nl. Vermeld bij inschrijving: je naam, affiliatie, functie, leeftijd en of je NAV lid en/of ENLP alumni bent.

Op 20 september laten we je weten of het doorgaat, dit i.v.m. de minimale hoeveelheid deelnemers. Je krijgt dan ook informatie over de betaling.

Neem voor meer informatie contact op met Charlotte Michielsen (charlotte.michielsen@wur.nl).

Date: 27-09-2019 - 27-09-2019
Time: 12:45 - 18:00
Location: Schuttelaar & Partners,
Address: Zeestraat 84
City: 2518 AD Den Haag
Country: Netherlands
Location URL: