Online carrièremiddag voor jonge voedingswetenschappers 2022

Voedingswetenschappers (in spe) opgelet! Wil jij meer weten over de mogelijkheden in het werkveld na je master of PhD in de richting van voeding? Ben je benieuwd naar de carrièrepaden die andere voedingswetenschappers hebben doorlopen?

De Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) organiseert op maandag 23 mei van 15:00 – 17:00 uur een online carrièremiddag. Sprekers vanuit onder andere de academie, voedingsmiddelenbedrijven en overheidsinstanties vertellen over hun carrièrepad en wat hun baan als voedingswetenschapper zo leuk maakt.

De inschrijving is gesloten

Contact nodig? Stuur een email naar info@voedingsacademie.nl.


Sprekers

Liesbeth Smit maakt wetenschap sexy. Ze is voedingswetenschapper, wetenschapscommunicator en auteur van het populair-wetenschappelijke boek Eet als een expert. Je ziet haar regelmatig op tv en in de bladen om hardnekkige voedingshypes te ontkrachten en wetenschap uit te leggen. Na een carrière in de voedingswetenschap aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit Amsterdam, stopte ze met haar PhD en richtte ze haar bedrijf The Online Scientist op. Al 10 jaar bouwt ze websites en ontwerpt ze infographics en animatievideo’s over wetenschap. Ze helpt wetenschappers om hun onderzoek op een duidelijke en creatieve manier te communiceren en meer impact te maken.

Pol Grootswagers heeft in 2020 zijn PhD behaald op het gebied van voedingsinterventies om de kwaliteit van spieren te verbeteren bij veroudering. Tegenwoordig is hij werkzaam als Postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Human Nutrition aan de Universiteit van Wageningen. In zijn huidige functie onderzoekt hij leefstijlinterventies om het proces van veroudering tegen te gaan. Daarnaast is hij coordinator van het blok Nutrition and the Ageing Body binnen de Universiteit.

Francis Riekhoff, MSc is sinds 2013 werkzaam bij FrieslandCampina. In haar huidige functie is ze als global manager verantwoordelijk voor het FrieslandCampina Institute. Het platform biedt professionals een breed scala aan (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden en praktische tools via een grote verscheidenheid aan communicatiekanalen. Geen dag is hetzelfde en het is erg inspirerend om zoveel contact te hebben met collega’s en partners uit verschillende landen en werkvelden. Na haar BSc Voeding & Diëtetiek in Groningen en de MSc Voeding & Gezondheid in Wageningen ging zij aan de slag bij eerst TNO en daarna bij Schuttelaar & Partners. Hier werd de basis gelegd voor haar werkpassie: de combinatie tussen voeding, gezondheid en communicatie.

Lidwien Franke is na haar BSc Voeding en Diëtetiek en MSc Voeding & Gezondheid in Wageningen begonnen als (interim) docent “Onderzoek” aan de Hogeschool van Amsterdam voor eerstejaars studenten Voeding. Daarna kwam ze terecht bij Yakult, waar ze intussen als 18 jaar werkzaam is op het gebied van darmgezondheid en functionele voeding zoals probiotica. Ze werkt op het snijvlak van wetenschap en communicatie als Senior Science Communication Specialist en is verantwoordelijk voor alle communicatie richting gezondheidsprofessionals. Haar achtergrond als diëtist én voedingswetenschapper zorgt dragen op verschillende manier bij aan een professionele communicatie.

Maud Theelen is senior managing adviseur Voeding en Gezondheid bij Schuttelaar & Partners, een advies- en communicatiebureau. Hun missie is het creëren van positieve impact voor de samenleving, door onze klanten te helpen maatschappelijke behoeften te integreren in hun bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering. De aandachtsgebieden zijn Landbouw, Voedsel, Voeding, Gezondheid, Klimaat en Biodiversiteit.

Peter Joris werkt als Universitair Docent aan de Universiteit Maastricht. Zijn onderzoek focust zich op het uitvoeren van gecontroleerde studies naar de effecten van voeding op de gezondheid bij mensen. In samenwerking met verschillende industriële partners wordt er op dit moment specifiek gekeken naar effecten op de hersenen, hetgeen gerelateerd is aan het cognitief functioneren en dementie. Daarnaast is hij actief binnen het onderwijs en maakt hij deel uit van het bestuur van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) als vicevoorzitter.

Anne Wanders (MSc & PhD Nutrition & Health WUR) is sinds 2013 werkzaam als Nutrition Scientist bij Unilever. Na 7 jaar te hebben gewerkt aan epidemiologisch onderzoek naar vetzuren en cardiometabole gezondheid voor ‘Spreads & Dressings’, werkt ze inmiddels ruim een jaar als Lead Scientist Benefits of Plant-Based Diets. In deze rol bestudeert ze met een team nutrition, food en consumer scientists de gezondheidseffecten van plantaardige voedingspatronen en voedingsmiddelen, waaronder vleesvervangers. Doelen zijn, onder andere, om kennis te ontwikkelen die nodig is om gezondere en duurzamere plantaardige voedingsmiddelen te kunnen maken en om methoden te ontwikkelen die consumenten helpen duurzamere en gezondere plantaardige voedingskeuzes te maken.

Marjolein de Jong is sinds 2018 werkzaam als onderzoeker binnen de afdeling Voeding en Gezondheid van het RIVM. Nadat Marjolein in 2017 afstudeerde, heeft ze kort gewerkt in het bedrijfsleven, maar toen bewust gekozen om een baan te zoeken in het onderzoek. Haar onderzoek binnen het RIVM focust zich op de inname en status van vitamines en mineralen van de Nederlandse bevolking. Sinds een jaar is Marjolein ook begonnen met haar promotieonderzoek in samenwerking met de WUR. Dit onderzoek zich richt op de inname en status van vitamines en mineralen in de eerste 1000 dagen van het leven.

Sophie van der Krieken is werkzaam bij het Voedingscentrum als Expert Voeding en Gezondheid & Voedselveiligheid. Ze heeft in Maastricht gestudeerd (BSc. Gezondheidswetenschappen, MSc. Nutrition and Metabolism) en vervolgens promotieonderzoek gedaan op gebied van Hart- en vaatziekten o.l.v. Jogchum Plat en Ronald Mensink. Bij het Voedingscentrum is ze terecht gekomen door iemand tijdelijk te vervangen vanwege zwangerschapsverlof. Inmiddels werkt ze er al 5 jaar en is vooral bezig met de voedingsadviezen binnen het project ‘Gezond Starten en Opgroeien’. Denk aan de adviezen die het Voedingscentrum geeft over voeding tijdens de zwangerschap, borstvoeding, de eerste oefenhapjes en gezonde voeding voor kinderen van 0-4 jaar. Ze is verder lid van de commissie van JongNAV, waar verschillende interessante activiteiten worden georganiseerd voor jonge voedingsprofessionals, zoals discussiefora, workshops en netwerkgelegenheden.

Ivonne Sluijs studeerde voeding & diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en daarna Voeding en Gezondheid met specialisatie in Epidemiologie en Public Health aan de Wageningen Universiteit. Ivonne is ongeveer 12 jaar werkzaam geweest bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar zij onderzoek uitvoerde op het gebied van voedingsepidemiologie en cardiometabole gezondheid. Zij heeft hier ook haar promotieonderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen voedingsinname en preventie van diabetes type 2. Sinds 2019 is Ivonne werkzaam bij de Gezondheidsraad, als wetenschappelijk secretaris van de Commissie Voeding. Zij werkt momenteel aan voedingsadviezen voor mensen met cardiometabole aandoeningen.

Date: 23-05-2022 - 23-05-2022
Time: 14:30 - 17:00
Location: Online (Zoom)
Address: City: Country: Netherlands
Location URL: