Workshop Mediawoordvoering 2017

Verslag Workshop Mediawoordvoering 2017

In 2017 waren er 14 deelnemers bij de mediaworkshop van het Voedingscentrum aanwezig. De groep bestond uit een mix van jonge en meer ervaren onderzoekers, waarvan een aantal deelnemers al één of meerdere keren de media te woord hadden gestaan. Voorafgaand aan de workshop waren specifieke vragen en verwachtingen geïnventariseerd.

De workshop werd ingeleid met achtergronden over ‘hoe nieuws werkt’ en wat wordt opgepikt als nieuws. Vervolgens werden tip en tricks gedeeld over welke afspraken handig zijn om met journalisten te maken en hoe je met lastige vragen om kunt gaan. Aan de hand van voorbeelden uit de media en van de deelnemers vond een levendige discussie plaats over hoe je zorgvuldig en volledig maar toch kort en bondig kunt antwoorden.

Enkele quotes van deelnemers:

  • “Heel interessant om te zien hoe jullie als Voedingscentrum met vragen van de media omgaan.”
  • “Ik heb vandaag dingen geleerd die ik zeker ga gebruiken bij een volgend interview.”

Het Voedingscentrum organiseert voor de 3e keer: Workshop mediawoordvoering

In de huidige multimedia wereld is het best lastig om als (voedings-)wetenschapper goed in te spelen op vaak lastige vragen. In deze wereld lijkt iedereen deskundig en is het vertrouwen in de wetenschap vaak niet vanzelfsprekend. Hoe kan je hier het beste mee omgaan? Wat kan je het beste wel en niet doen? Welke rol speelt de (social) media? Dit en nog meer kan worden besproken tijdens de derde workshop mediawoordvoering die de NAV organiseert met het Voedingscentrum.

Wanneer: woensdagmiddag 14 juni van 13.30 tot 16.30h

Waar: Voedingscentrum, Eisenhowerlaan 108 in Den Haag

Doelgroep: NAV leden die handvatten kunnen gebruiken om zich in de media te uiten. AIO’s die door NAV-leden worden begeleid mogen ook worden aangemeld door hun begeleider.

Woordvoerders en kennisspecialisten van het Voedingscentrum zullen in deze mediaworkshop geïnteresseerde NAV-leden inleiden in het medialandschap.

Roy van der Ploeg zal de beginselen van mediawoordvoering met een aantal basistips & tricks behandelen. Ook het ontwijken van een aantal bekende valkuilen en het maken van afspraken met journalisten zal aan bod komen.

Verder is er ruimschoots tijd om jullie vragen en ervaringen te behandelen.

Ben je nieuwsgierig? Wil je beter uitgerust worden om je als voedingswetenschapper in de media te kunnen uiten? Meld je voor 31 mei aan!

Er kunnen maximaal 30 mensen meedoen. De workshop zal grotendeels bouwen op jullie vragen en ervaringen. Geef daarom bij je aanmelding aan:

  • Heb je zelf knelpunten ondervonden in eerdere perscontacten en interviews?
  • Over welke onderwerpen zou je graag tijdens deze workshop meer horen?

Schrijf je in door een email te sturen naar info@voedingsacademie.nl

Date: 14-06-2017 - 14-06-2017
Time: 13:30 - 16:30
Location: Voedingscentrum
Address: Eisenhowerlaan 108
City: Den Haag
Country: Netherlands
Location URL: http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/over-ons/contact.aspx