Congres VoedingNederland 2015: Samenspel tussen hersenen en darmen

VN15 header

Samenspel hersenen en darmen

Op 10 december 2015 vindt het congres Voeding Nederland 2015 plaats in de jaarbeurs te Utrecht. Dit nieuwe congres is een initiatief en samenwerking van:

Voeding en gezondheid staat vanzelfsprekend centraal. Het congres stimuleert discussie  over de wetenschappelijke stand van zaken en de toepassing daarvan in de praktijk, zowel in algemene preventie als in de zorg. Want hoe geef je gefundeerde adviezen aan de consument?

Het onderwerp van Voeding Nederland 2015 is het samenspel tussen hersenen en darmen. Aandoeningen als autisme, overgewicht, het prikkelbaar darm syndroom en een verminderde activiteit van het immuunsysteem worden in verband gebracht met de darmen, de hersenen en de interactie tussen beide. Voeding lijkt deze interacties te kunnen beïnvloeden, via het microbioom, de darmintegriteit of de hersen-darm-as. Het congres stimuleert de discussie over de wetenschappelijke stand van zaken en adviezen aan de consument.

Iedereen met een professioneel hart voor voeding is welkom. Ontmoet andere voedingswetenschappers, diëtisten, artsen, beleidsmakers en marketeers.

  • Klik hier voor meer informatie.
  • Of meld alvast je belangstelling, we houden je dan op de hoogte en je hebt voorrang bij inschrijving
Date: 10-12-2015 - 10-12-2015
Time: 08:30 - 17:00
Location: Jaarbeurs Utrecht
Address: Jaarbeursplein 6
City: Utrecht
Country: Netherlands
Location URL: http://www.jaarbeurs.nl/