Nederland leest 2018: Voeding

Oproep aan alle NAV-ers!

Sinds 2006 organiseert de CPNB de grootste nationale leescampagne: Nederland Leest. Deze campagne vindt jaarlijks in november plaats in meer dan 900 bibliotheken door het hele land. Belangrijk aspect van de campagne is de bibliotheekfunctie ‘ontmoeting en debat’. Het thema wisselt jaarlijks en dit jaar is het thema VOEDING!

CPNB heeft de NAV gevraagd om een lijst van voedingswetenschappers aan te leveren die zouden willen bijdragen. Deze lijst zal het CPNB aanbieden aan de bibliotheken als service en je zit dus nog nergens aan vast en je kunt je eigen voorwaarden aangeven (bv data/locatie/aantal keren).

Dit is een unieke kans voor NAV-ers om naar buiten te treden.
Meld je voor 5 maart aan  om spreker te zijn of op een andere manier te willen optreden in een bibliotheek in november.

Als je meer informatie wilt, meld je dan ook op deze manier aan. Meer informatie volgt tzt.

MELD JE AAN

 

Bijgaand meer informatie over de campagne:
Bij het thema wordt een boek gekozen of samengesteld dat aanleiding geeft voor ontmoeting en debat. Afgelopen jaar was het thema van de campagne Robotica. Een impressie van de campagne kun je hier terugzien: https://www.nederlandleest.nl/activiteiten/

Om het thema zo breed mogelijk aan te vliegen en om de mogelijkheden van het thema te illustreren is er voor gekozen om het thema te verdelen in vijf subthema’s:

  • Gezondheid
  • Cultuur en lifestyle
  • Koken
  • Milieu
  • Voedingstechnologie

Om het thema goed te kunnen laden zoekt CPNB inhoudelijke samenwerkingen met kennisorganisaties om bibliotheken en lezers te voorzien van verdieping en achtergrondinformatie bij het thema en om bibliotheken te voorzien van sprekers die kunnen optreden in de campagnemaand. Denk aan lezingen, deelnemers aan het debat, etc. De CPNB publiceert op de vakwebsite voor bibliotheken inspiratiedocumenten met te boeken sprekers, thematitels en activiteiten. De boekingen van sprekers en de organisatie van de evenementen doen de bibliotheken zelf.

CPNB biedt aan de bibliotheken een lijst van mensen/sprekers aan die zich beschikbaar hebben gesteld. Hiermee kunnen de bibliotheken naar eigen inzicht aan de slag, door degene(n) te boeken die zij graag willen als spreker.
De invulling, tijd, locatie e.d. is te bepalen in overeenstemming met de bibliotheek. De randvoorwaarde is alleen dat het optreden plaatsvindt tijdens Nederland Leest, dus tussen 1 en 30 november. De optredens vinden vaak plaats in de avonduren en nemen allerlei vormen aan: een debat bijvoorbeeld of meer in de ‘klassieke’ vorm van een presentatie, lezing of gesprek. Vaak duren de optredens zo’n één tot twee uur

 

Date: 01-11-2018 - 30-11-2018
Time: 09:00 - 22:00
Location: Nederland
Address: City: Country: Netherlands
Location URL: