NAV Publiekslezing 2020

Persbericht

Op 30 januari 2020 vond de achtste NAV publiekslezing plaats. Dit jaar werd deze gehouden door prof. dr. Marianne Geleijnse (meer informatie). Marianne Geleijnse is Professor in Nutrition and Cardiovascular Disease bij Wageningen University an Research bij de Divisie Humane Voeding & Gezondheid en vice-voorzitter van de Gezondheidsraad.

De publiekslezing van prof Geleijnse was getiteld:

Gezond eten: over geloven en bewijzen

Als het over gezond eten gaat heeft iedereen een mening. Het internet staat bol van de wonderdiëten en eens in de zoveel tijd komt er weer een voedingshype voorbij in de media. Zelfs wetenschappers vliegen elkaar in de haren als het gaat om goede voeding. In de 2020 NAV-publiekslezing geeft Marianne Geleijnse haar wetenschappelijke visie op ‘geloven’ en ‘bewijzen’ op het gebied van gezond eten.

Wij nodigen u van harte uit deze NAV publiekslezing bij te wonen. Deze zal plaatsvinden bij Antropia in Driebergen-Zeist en start om 14.30h.

Deze publiekslezing is gratis voor NAV leden en kost €15 voor niet NAV-leden.

Programma:

14:30 – 15:00: welkom met koffie en thee
15:00 – 17:00: publiekslezing
17:00 – 18:00: borrel en napraten
Locatie: Antropia, Driebergen. Route

De registratie voor deze lezing is gesloten


Jaarlijks organiseert de NAV in januari een publiekslezing waarin een actueel voedingsvraagstuk centraal staat om ook niet-leden de gelegenheid geven mee te discussiëren. Wij nodigen daartoe een prominent wetenschapper uit deze te verzorgen.

Afgelopen jaar had Gerjan Navis in haar lezing gepleit voor de samenwerking tussen geneeskunde en voedingswetenschap. In 2018 heeft Martijn Katan een lezing gehouden over “Hoe wordt voeding weer een wetenschap?”. In 2017 heeft Jaap Seidell een lans gebroken voor het gemakkelijker maken van de gezonde keuze. In 2016 heeft Prof Louise Fresco een inspirerende lezing verzorgd. In 2015 heeft Prof Daan Kromhout (NAV lid) de lezing gehouden over “Voedingsonderzoek op een tweesprong: Voedingsstoffen of voedingsmiddelen?”. In 2014 verzorgde prof Fred Brouns (Maastricht University) deze lezing met als onderwerp: “’Gezonde Voeding’ wie kan ik nog vertrouwen?”. De eerste publiekslezing in 2013 werd verzorgd door prof Frans Kok, getiteld: “Verslikken we ons in onze voeding?”.

Date: 30-01-2020 - 30-01-2020
Time: 14:30 - 18:00
Location: Antropia
Address: Hoofdstraat 8, 3972 LA
City: Driebergen-Zeist
Country: Netherlands
Location URL: https://www.antropia.nl/route/