Op 26 juni is de NAV op locatie dit jaar op bezoek bij Scelta Mushrooms in Venlo. We zullen het hebben over de voor- en nadelen van alternatieve eiwitten. Na een korte introductie over Scelta door Jan Klerken Junior zal Lex Verdijk inzicht geven in de kwaliteit en anabole eigenschappen van voedingseiwitten in relatie tot spierbehoud gedurende het hele leven. Specifieke nadruk zal worden gelegd op dierlijke versus plantaardige eiwitten en de verschillende factoren die de werkzaamheid van plantaardige voedingspatronen kunnen bepalen. Jacintha Domić zal een presentatie geven over de gevolgen voor de gezondheid van een volledig plantaardig (veganistisch) dieet voor volwassenen van 65 jaar en ouder, waarbij de nadruk specifiek ligt op de gevolgen voor de spieren, terwijl ook andere gezondheidsaspecten in aanmerking worden genomen. De anabole eigenschappen, potentiële risico’s en voordelen van een veganistisch dieet voor deze specifieke leeftijdsgroep zullen worden besproken. Tenslotte zal Karin Scholtmeijer de mogelijkheden bespreken om plantaardige eiwitten te verbeteren door fermentatie met paddenstoelvormende schimmels en inzicht geven in de kennis die moet worden verzameld om een dergelijke verbetering mogelijk te maken.
Tijdens drankjes en snacks kunnen jullie kennis maken met enkele ingrediënten van Scelta Inside, toepasbaar voor bijvoorbeeld zoutreductie.
Na het officiële gedeelte en de borrel volgt een heerlijke vegetarische NAV BBQ, waarvoor je je kunt inschrijven (30€ pp). Het moment om nog even bij te praten met al je NAV collega’s voordat de zomervakantie weer begint.
Scelta Mushrooms verwerkt meer dan de helft van alle machinaal geoogste champignons in Nederland op vier locaties en richt zich op innovatie, productontwikkeling, voedingswaarde en gezondheid.
Graag via dit formulier aanmelden voor 15 juni. Zie ook Uitnodiging_Scelta_NAV op locatie
Wil je aangeven of je ook mee eet? Of juist alleen voor de NAV BBQ komt.
PROGRAMMA
15:00 uur | Inloop
15:30 uur | Start presentaties
Introductie Scelta
Jan Klerken Jr | Flavour Maker | Scelta Mushrooms BV
Eiwittransitie, gezondheid en spierbehoud: kunnen plantaardige diëten uitkomst bieden?
Dr. Lex Verdijk |Universitair hoofddocent afdeling Menselijke Biologie| Maastricht Universitair Medisch Centrum| Universiteit Maastricht
Veganistische voedingspatronen op latere leeftijd: de implicaties voor de (spier)gezondheid.
Jacintha Domić | PhD Student | Wageningen University & Research
Kunnen we paddenstoelvormende schimmels gebruiken om voedseleiwitten te produceren
met verbeterde smaak en kwaliteit
Dr. Karin Scholtmeijer | Onderzoeker | Paddenstoelen- onderzoeksgroep| Plantenveredeling | Wageningen University & Research
16:45 uur | Standpresentaties
17:00 uur | Drankjes en snacks
18:00 uur | Vegetarische BBQ
(€30 per persoon)
15:00 - 18:00
Scelta Mushrooms Venlo
Heymanssstraat 35
Venlo
Netherlands
https://www.sceltamushrooms.com/