NAV Najaarsforum 2023

Op woensdag 22 november van 13:30 tot 18:00 uur organiseert Jong-NAV speciaal voor NAV-leden het jaarlijkse Najaarsforum. Het forum vindt plaats in Wageningen, gebouw Omnia. Dit jaar belooft het een interessante editie te worden met als thema: Artificiële Intelligentie. 

Tijdens dit forum zullen experts uit diverse vakgebieden samenkomen om de rol van artificiële intelligentie in de voedingswereld uitgebreid te bespreken. Het is de gelegenheid om diepgaande inzichten te verkrijgen en te ontdekken hoe deze opkomende technologie onze discipline beïnvloedt. Een overzicht van de sprekers vind je hier beneden.

Na het inspirerende forum zal de uitreiking van de NAV voeding-impactprijs plaatsvinden. En om de dag af te sluiten, is er een netwerkborrel waar je kunt netwerken en nieuwe connecties kunt leggen.

Programma:
13:00-14:00 uur: Ontvangst met koffie/thee
14:00-16:45 uur: Voedingsforum en discussie
16:45-17:00 uur: Pitches en uitreiking NAV impactprijs
17:00-18:00 uur: Netwerkborrel

Inschrijving Najaarsforum bij het Secretariaat van de NAV.

_____________________________________________________________________________________________

Sprekers tijdens het Najaarsforum 

Guido Camps
Guido Camps is een onderzoeker met aanstellingen bij OnePlanet Research Center, Human Nutrition & Health aan Wageningen University & Research (WUR), en Senseable City Lab van Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zijn onderzoek richt zich op de toepassing van Artificial Intelligence (AI) binnen voeding, met een specifieke focus op sensor ontwikkeling om de voedselinname te bepalen. Hij studeerde diergeneeskude in Utrecht, AI in Nijmegen, Data Science/Information Technology aan Harvard University en deed zijn promotieonderzoek op het gebied van voeding aan WUR. Zijn werk wordt vaak opgepikt in de media; bijvoorbeeld verzadigingsonderzoek voor het Algemeen Dagblad, de Universiteit van Nederland, en Quest magazine. In zijn vrije tijd houdt hij van bakken en koken (andersoortig voedingsonderzoek) en het buitenleven. Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Maag Lever Darm Stichting. 

Jochem Bossenbroek
Jochem Bossenbroek, MSc, MBA, is een visionair leider met een diepgaande toewijding om positieve verandering te bewerkstelligen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid via innovatief ondernemerschap. Als medeoprichter en CEO van Verdify sinds 2017, heeft hij het gebruik van geavanceerde AI-technologie pionierend ingezet om individuen in staat te stellen betere voedselkeuzes te maken, ten gunste van zowel persoonlijke als planetaire gezondheid. Voorafgaand aan zijn rol bij Verdify diende Jochem als CEO van BunyaVax, een Nederlandse biotechonderneming aan de voorhoede van vaccintechnologie, van 2017 tot 2019. Daarnaast richtte hij in 2009 het vooraanstaande consultancybedrijf op het gebied van life sciences, ttopstart, mede op, waar hij zeven jaar lang een belangrijke partnerschapsrol vervulde. Het bedrijf werd later in 2018 overgenomen door de PNO Group. De passie van Jochem ligt in creatieve probleemoplossing, strategisch denken en het stimuleren van maatschappelijke impact. Zijn educatieve reis begon met studies in Life Sciences & Technology aan de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft. Vervolgens behaalde hij een Master’s degree in Management & Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de VU Universiteit Amsterdam en voltooide hij een Executive MBA-programma aan de Rotterdam School of Management. Met een diverse skillset en een toewijding om een betekenisvol verschil te maken, is Jochem een kracht voor positieve verandering in de wereld van gezondheid en duurzaamheid. 

Michiel Adriaens
Michiel Adriaens is een assistent-professor aan het Maastricht Centre for Systems Biology. In zijn huidige werk richt hij zich op het combineren van data-gedreven en mechanistische modelleerbenaderingen om metabole processen in relatie tot voeding te voorspellen en beter te begrijpen. Zijn doel is om de systems biology tools te ontwikkelen om deze metabole afwijkingen vroegtijdig te detecteren en aanbevelingen te doen voor patiënt-specifieke interventies. Daarnaast heeft hij als data-analyse expert bijgedragen aan de PERSON Studie. In deze samenwerking met WUR binnen TiFN is het concept van meer gepersonaliseerde voeding toegepast in een uitgebreide voedingsinterventie gericht op weefselspecifieke insuline resistentie bij volwassenen met overgewicht of obesitas. 

Alex van Kraaij
Alex van Kraaij werkt als R&D engineer bij OnePlanet Research Center. Met zijn achtergrond in medische biologie en AI, zet hij zich in om digitale oplossingen voor uitdagingen in de preventieve gezondheidszorg te ontwikkelen, valideren en implementeren. Zijn huidige projecten hebben met name betrekking op fysiologie, mentale gezondheid en voeding en de link tussen deze drie. Hier werkt hij bijvoorbeeld aan voorspellingsmodellen voor snackgedrag en gemoedstoestand (positive en negative affect) en koppelt deze aan Just-In-Time-Adaptive-Interventions (JITAIs) om mensen te kunnen ondersteunen in de keuzes die ze maken qua tussendoortjes. Dit werk is onderdeel van het gut health digital twin programma binnen OnePlanet waar innovatieve meetmethodes ingezet worden om de gezondheid van je maag-darmstelsel in kaart te brengen en met behulp van digital twins op basis van deze gegevens preventieve ondersteuning geboden kan worden in de vorm van gepersonaliseerde adviezen.

 

Agendalink: NAV Autumn Forum 2023

Date: 22-11-2023 - 22-11-2023
Time: 13:30 - 18:00
Location: Omnia
Address: Hoge Steeg 2 Building 105
City: Wageningen
Country: Netherlands
Location URL: https://www.wur.nl/en/location/Omnia-2.htm