Najaarsforum 2019

NAV Najaarsforum – Voedselkeuze logo’s – donderdag 14 november 2019

In 2020 zal er in Nederland waarschijnlijk een nieuw voedselkeuzelogo komen om consumenten te helpen om gezondere voedselkeuzes te maken. Overheid en ondertekenaars van het Nationaal Preventieakkoord zijn momenteel hard aan het werk om dit mogelijk te maken. NGO’s en voedingsexperts houden de voortgang met argusogen in de gaten. Vanuit verschillende partijen klinken verschillende wensen en worden knelpunten aan het licht gebracht. De Consumentenbond is voorstander van Nutriscore, terwijl andere partijen opmerken dat dit systeem niet aansluit bij de Nederlandse voedingsrichtlijnen. Coca-Cola light kan een betere score krijgen dan olijfolie en zilvervliesrijst en witte rijst krijgen dezelfde score. De kwestie blijft lastig.

Hoog tijd dus voor een goede discussie tijdens het NAV Najaarsforum over voedselkeuze logo’s. Verschillende sprekers vanuit wetenschap, praktijk en beleid zullen hun visie presenteren over dit onderwerp waarna we afsluiten met een discussie.

De volgende sprekers hebben reeds toegezegd:

  • Dr. Wilma Waterlander – onderzoeker public health – Amsterdam UMC (AMC)
  • Dr. Danielle Wolvers – Kennisspecialist Voeding en Gezondheid en coördinator Kennis –  Voedingscentrum
  • Dr. Mariska Dötsch – Research Scientist – Unilever

Het NAV Najaarsforum vindt plaats op donderdag 14 november bij Se7en in Utrecht. Deelname is alleen open voor NAV leden. Opgeven kan via info@voedingsacdemie.nl.

Programma

13:30-14:00 Ontvangst met koffie/ thee
14:00-16:45 Voedingsforum en discussie
16:45-17:00 Uitreiking publicatieprijs
17:00 Netwerkborrel

Date: 14-11-2019 - 14-11-2019
Time: 13:30 - 18:00
Location: Se7en, Utrecht
Address: Mariaplaats 7
City: Utrecht
Country: Netherlands
Location URL: http://www.sevenutrecht.nl/contact/
Registration URL: register